Categorieën
Lifestyle

Permanent

Je hoort het hier als eerste: de permanent maakt zijn comeback! Maak je geen zorgen, je hoeft niet de poedelkrullen uit de jaren ’80 te trotseren. In plaats daarvan is de gemoderniseerde textuur een lossere, golvendere versie van wat 40 jaar geleden populair was; denk aan strandgolven in plaats van die strakke spiraalkrullen.

Echter, ook al zien de perms van vandaag er natuurlijker uit dan hun voorgangers, het blijft een chemische behandeling. Je zou geen afspraak moeten maken voor een permanent voordat je een duidelijk begrip hebt van het effect dat het op je lokken kan hebben. Een bezoek aan een professionele kapper den Bosch kan hierbij essentieel zijn.

Hier zijn een paar dingen waar je over na moet denken voordat je naar de salon gaat voor een permanent:

Permanents Werken Het Beste op Gezond Haar

Als je haar al onderworpen is aan een chemisch proces zoals relaxen of bleken, wil je misschien wachten met een permanent. Het verdubbelen van de chemicaliën kan leiden tot ernstige schade, droogheid en breuk. Een kapper den Bosch kan je adviseren over de gezondheid van je haar.

Evenzo, als je haar al erg droog is of geneigd is tot breken door veelvuldig gebruik van warmtestyling, een droog klimaat, je genetica of zelfs ziekte, is dit misschien niet het beste moment om na te denken over het permanenten van je haar.

De beste tijd om een permanent te nemen – of beter gezegd, wanneer de permanent het meest succesvol is – is wanneer je gezond haar hebt. Wanneer je haar sterk is en voorbereid op deze behandeling, kan het beter omgaan met de chemicaliën dan wanneer het zwak en beschadigd zou zijn. Behandelen van je haar met een chemische behandeling zoals een permanent zal waarschijnlijk haar dat al in slechte staat is, verergeren. Als je niet zeker bent over de conditie van je haar, is het het beste om een consultatie te hebben met een haarprofessional, zoals een kapper den Bosch.

Het Stylen van Een Permanent Vereist Oefening

Je denkt misschien dat het krijgen van een permanent je een was-en-klaar stijl zal geven. Echter, het kan uitdagend zijn om te leren hoe je je nieuwe kapsel het beste kunt beheren, vooral als je nieuwe textuur drastisch verschilt van je natuurlijke haar. Een kapper den Bosch kan je helpen met advies op maat voor jouw specifieke haartype en gewenste stijl.

Als je nieuw bent met golvend haar en krullen, dan zal het wat vallen en opstaan vereisen om nieuwe stylingsmethoden en producten te vinden die passen bij je getextureerde haar. Je zult moeten leren om een diffuser te gebruiken om het drogen te versnellen of om genoeg tijd te laten voor luchtdrogen. Je wilt misschien ook overwegen om minder verwarmde haarstylingtools te gebruiken; dit kan leiden tot nog meer haarschade.

Enkele nieuwe producten die je misschien moet introduceren in je schoonheidsroutine zijn:

  • Mousses die ontworpen zijn voor krullend haar die extra vocht bieden en fragiel gepermanent haar beschermen. Deze zullen helpen om je krullen in goede conditie te houden en pluis en statisch haar te beheersen, waardoor je krullen veerkrachtig en zacht worden.
  • Haargels die vochtinbrengende ingrediënten bevatten om krullen glad te maken en te definiëren.
  • Anti-frizz serums om pluis te temen en gepermanent haar glanzender te laten lijken.
  • Krulversterkers om pluis te temen, vocht toe te voegen en je krullen gezond te houden.

Je kunt producten uitproberen tot je beslist wat het beste werkt voor je nieuwe kapsel; overweeg om sample- of reisformaten van de product en te nemen waarin je geïnteresseerd bent om te voorkomen dat je je vastlegt op iets wat je nog nooit gebruikt hebt. Een ervaren kapper den Bosch kan je adviseren over welke producten het beste bij jouw specifieke haartype en de verzorging van je permanent passen.

Beperk Je Blootstelling aan Water

Als je wilt dat je golven lang meegaan, moet je je blootstelling aan water beperken. Als je het continu blootstelt aan activiteiten zoals zwemmen of frequent wassen, zal je de levensduur van je nieuwe golven beschadigen. Je permanent nat maken opent de beschermende laag van je haar en laat de chemicaliën die gebruikt zijn voor de permanent vrij. Een goede tip van een kapper den Bosch kan zijn om een speciale badmuts te dragen tijdens het zwemmen en je haar minder vaak te wassen met mildere shampoos die speciaal ontworpen zijn voor gepermanent haar.

Vermijd Chemische Behandelingen Voor en Na

Nadat je je permanent hebt laten zetten, zal je moeten vermijden om je haar minstens een maand te kleuren, en zelfs dan moet je overleggen met een stylist voordat je ermee doorgaat. Je haar kleuren vóór een permanent is ook uitermate onverstandig, zoals hierboven vermeld, omdat het je haar te zwak kan maken voor de daaropvolgende permanent. Een kapper den Bosch kan je adviseren over de veiligste manier om met kleuren om te gaan in combinatie met een permanent.

De essentie: het is het beste om elke chemische behandeling voor en na je permanent te vermijden om je haar de tijd te geven om te herstellen. Geduld en goede verzorging zijn cruciaal voor het behouden van gezond en mooi gepermanent haar. Een consultatie met een professionele kapper den Bosch kan je helpen om een geïnformeerde beslissing te maken over het al dan niet zetten van een permanent en hoe je het beste voor je gepermanente haar kunt zorgen.

Bron: Salon TOF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *