Categorieën
Lifestyle Wonen

Drie tips voor het verkopen van je huis

Er zijn enorm veel redenen te verzinnen waarom je je huis zou willen verkopen. Een van deze redenen is bijvoorbeeld dat je aan kinderen begint. In dit geval wil je graag groter gaan wonen en is het van belang dat je woning snel verkocht wordt. Om je een beetje op weg te helpen, zetten wij graag drie tips voor je op een rij!

1. Maak je huis goed schoon

Voordat er een bezichtiging komt of je foto’s gaat maken, is het van belang dat je woning er spik en span uitziet. Het is namelijk van belang dat de potentiële kopers kunnen zien hoe mooi het huis is. Als je er voor zorgt dat je het hele huis opruimt en een grote schoonmaakbeurt houdt, weet je zeker dat het huis goed tot zijn recht komt. Een extra tip die we je graag mee willen geven: maak een video! Door enkel foto’s te maken kun je vaak niet het juiste gevoel van het huis doorgeven. Wanneer je een leuke film maakt, krijg je dit gevoel vaak wel doorgegeven. Het is dan ook altijd leuker om een filmpje te kijken!

2. Maak het kenbaar

Vaak wordt er makkelijk gedacht over het verkopen van een huis. Je schakelt een makelaar in en het komt wel goed zul je denken. Helaas is dit niet altijd het geval. Het is dan ook zeker geen schande als je je huis beschikbaar stelt voor de verkoop via je eigen sociale media kanalen. Hierdoor bereik je toch al snel veel potentiële kopers waar je het wellicht niet van verwacht had. Het kan dan ook een zeer goede optie zijn om toch de goede koper te vinden. Daarnaast is het natuurlijk altijd fijn als er meerdere geïnteresseerd zijn in je woning!

3. Pleeg een onderhoudsbeurt aan het huis!

Door een onderhoudsbeurt te plegen aan je woning, zorg je er voor dat je huis nog aantrekkelijker wordt. Zo kun je het huis bijvoorbeeld voorzien van nieuwe shutters. Dit zorgt ervoor dat het huis een andere look krijgt, waardoor hij nog aantrekkelijker wordt voor potentiële kopers. Dit kan tevens de prijs van het huis opdrijven. Ook helpt het vaak om een nieuwe vloer te leggen of de tuin eens grondig aan te pakken. Houd je dan ook vooral niet in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *